Beyond Borders

Πέρα Από Τα Σύνορα

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 127'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Martin Campbell

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Clive Owen, Noah Emmerich, Teri Polo, Linus Roache

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

H Sarah Jordan είναι μια κοσμική κυρία που ζει στο Λονδίνο του 1984, χωρίς να έχει έρθει ποτέ αντιμέτωπη με τις δυσκολίες της ζωής. Από την άλλη ο Nick Callahan είναι ένας γιατρός που έχει αφιερωθεί σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές του πλανήτη που υπάρχει ανάγκη. Η συνάντηση των δύο σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους. Εκείνη θα προσπαθήσει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τη δουλειά του Nick παρά τις αντιρρήσεις του συζύγου της. Θα τον ακολουθήσει στην Καμπότζη, απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες με αποκορύφωμα μια στιγμή που η Sarah σώζει τον Nick από βέβαιο θάνατο.

Κατά την προετοιμασία της ταινίας και μελετώντας για το ρόλο της, η Angelina Jolie έμαθε από πρώτο χέρι τα δεινά βασανισμένων περιοχών του πλανήτη. Αυτό την οδήγησε στο να γίνει Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στην Ύπατη Αρμοστεία για Πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών. Όμως παρά την -όποια- καλή διάθεση των πρωταγωνιστών και των συντελεστών, το Beyond Borders χαρακτηρίζεται απογοητευτικό. Σκηνοθετημένο από τον Martin Campbell (The Mask of Zoro, Goldeneye, Vertical Limit) αποπροσανατολίζει από την πραγματική ουσία βάζοντας τον έρωτα ως το μοναδικό κίνητρο που κινεί τους δύο πρωταγωνιστές. Χωρίς πολλά λόγια το Beyond Borders κατατάσσεται σε εκείνες τις ταινίες που ξεκινούν ως καλές προθέσεις και καταλήγουν απογοητευτικές. Μόνη αποζημίωση η παρουσία (και κυρίως τα μάτια) της Angelina Jolie.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-04-2004  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.