Taking Lives

Κλεμμένες Ζωές

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 0'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: D.J. Caruso

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Olivier Martinez, Gena Rowlands

Κριτική: Δημήτρης Βαρελάς

Στο Μόντρεαλ του Καναδά ένα διαμελισμένο πτώμα ανακαλύπτεται. Ο διευθυντής της αστυνομίας Leclair (Tcheky Karyo) αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη δολοφονία και αποφασίζει να καλέσει την Illeana Scott, profiler του F.B.I, (Angelina Jolie) να αναλάβει την υπόθεση παρά τις αντιρρήσεις του αστυνόμου Paquette (Olivier Martinez). Την επόμενη μέρα σε ένα garage θα αποφευχθεί μια απόπειρα φόνου από την παρέμβαση ενός έμπορου τέχνης, του James Costa (Ethan Hawke). Η ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, θα βοηθήσει την πράκτορα Scott να συνδυάσει τις δυο περιπτώσεις με παλιότερες δολοφονίες στις γύρω περιοχές. Πρόκειται για έναν life-jacker, έναν δολοφόνο ο οποίος μετά τις δολοφονίες υιοθετεί τις ταυτότητες των θυμάτων του και ζει τις ζωές τους. Οι υποψίες όμως μεταφέρονται από το ένα άτομο στο άλλο και ποτέ δεν είναι βέβαιο σε τι αποσκοπεί και τι κρύβει ο κάθε χαρακτήρας.

Ο Jon Bokenkamp βασίστηκε σε βιβλίο του Michael Pye για τα στοιχεία του δολοφόνου και δημιούργησε τον φανταστικό χαρακτήρα της profiler Illeana Scott, μιας δυναμικής και αφιερωμένης στη δουλεία της F.B.I. agent που δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και στο background των χαρακτήρων. Η Angelina Jolie κρατά το βασικό ρόλο, έχει ένα σκοτεινό ύφος στην ερμηνεία της, παίζει με σιωπηλά σημεία, ενώ πολλά πλάνα "κολλάνε" στα μάτια της. Ο Ethan Hawke ερμηνεύοντας έναν αμφιλεγόμενο αυτόπτη μάρτυρα είναι ό,τι καλύτερο ερμηνευτικά, ο Kiefer Sutherland εμφανίζεται ελάχιστα, κρύβεται στις σκιές και η φωνή του δεν παύει να είναι ένα μεγάλο προσόν, ενώ ο γάλλος Olivier Martinez φέρνει εύκολα εις πέρας τον ρόλο του φωνακλά αστυνόμου. Η ταινία θα ήθελε να είναι αστυνομικό-ψυχολογικό thriller. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στο "γιατί" ο δολοφόνος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και όχι τόσο πολύ στο "ποίος" είναι. Οι ανατροπές δεν είναι όσες θα ήθελε κάποιος φανατικός του είδους, ενώ σε αρκετά σημεία περιμένεις να γίνει το κάτι παραπάνω χωρίς η εξέλιξη να είναι τελικά ικανοποιητική. Το Taking Lives τηρεί όλα τα standards των made in Hollywood αστυνομικών ταινιών ενώ σε δυο-τρεις σκηνές θα σε κάνει να τιναχθείς από την θέση σου. Προσφέροντας ένα ευχάριστο δίωρο, η ταινία είχε τα υλικά για να γίνει πολύ καλύτερη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-03-2004  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.