CinemaNews.gr - All About Movies
Συνεντεύξεις
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς επηρρέασε την ερμηνεία σας στο ρόλο του Βασιλιά Λεωνίδα το να εργάζεστε σε περιβάλλον πράσινης οθόνης;

Η ιστορία βασίζεται σε μια πραγματική μάχη στην Ιστορία. Νιώθεις ότι η ταινία τη μυθολογεί;

Εξηγήστε ποιος είναι ο Βασιλιάς Λεωνίδας και τι τον παρακινεί.

Τι σας κάνει πιο περήφανο γι' αυτήν την ταινία;
 

Gerard Butler

CinemaNews: Πώς επηρρέασε την ερμηνεία σας στο ρόλο του Βασιλιά Λεωνίδα το να εργάζεστε σε περιβάλλον πράσινης οθόνης;

Gerard Butler: Λοιπόν, νομίζω, ότι πρώτα απ’ όλα δεν πρέπει να κολλάς με το γεγονός ότι το περιβάλλον σου δεν είναι εκεί. Ξέρεις, η πράσινη οθόνη δεν ήταν στην πραγματικότητα τεράστιο πρόβλημα. Γύρισα πρόσφατα μια ταινία με Βίκινγκ στην Ισλανδία, όπου υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα με τον καιρό. Εννοώ ότι εκεί ήταν πανέμορφα, αλλά τουλάχιστον εδώ ήξερες ότι ήσουν σ’ ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου μπορούσες πραγματικά να μιλήσεις με τον άλλο ηθοποιό χωρίς να έχεις μια καταιγίδα να φυσάει, το οποίο συνέβη πολλές φορές. Οπότε, μπορούσες να ξεμπερδεύεις με πολύ περισσότερα πράγματα και ήταν και μια πραγματική εκπαιδευτική εμπειρία επίσης, επειδή σκέφτεσαι “Τέλεια, εργάζομαι τώρα χωρίς άλλες περικοπές και είναι απλά μόνο η ιστορία. Είναι καθαρά μόνο η ιστορία.” Επίσης, σχεδόν επέτρεψε αυτό το εξυψωμένο στοιχείο. Ε, λίγο παράξενο μερικές φορές, ξέρεις. Μερικές φορές όντως ένιωθες ότι ερμήνευες σ’ ένα κουτί, αλλά και πάλι, εμ, είναι κάτι που είναι σχεδόν τέλειο να το προσπαθήσεις και... Ξέρεις, πρέπει να σιγουρέψεις ότι θα δώσεις την ερμηνεία, αλλά να μην το πιέσεις, και πραγματικά να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου πολύ περισσότερο από το κανονικό.

CinemaNews: Η ιστορία βασίζεται σε μια πραγματική μάχη στην Ιστορία. Νιώθεις ότι η ταινία τη μυθολογεί;

Gerard Butler: Μετέτρεψαν την πραγματικότητα σε μύθο. Ναι, είσαι σωστός, πράγματι. Εμ, αλλά νομίζω ότι έτσι συμβαίνει με για την ακρίβεια με... Πολλοί μύθοι ήταν αρχικά βασισμένοι σε κάποια αληθινή ιστορία κάποτε, επειδή, ξέρεις τι, ο μύθος είναι πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι μύθος, επειδή ο μύθος είναι ουσιωδώς το αιώνιό μας σύστημα αξιών. Έτσι, ο μύθος είναι η αλήθεια, ξέρεις. Αυτό που συμβαίνει σ’ αυτήν την ιστορία είναι η αλήθεια αυτού που συμβαίνει στις ζωές μας κάθε μέρα. Ξέρεις, πόση πίστη έχεις; Πόσα... Πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις γι’ αυτό που πιστεύεις; Και, πόσα θα παρατούσες γι’ αυτόν που αγαπάς ή το διπλανό σου; Ξέρεις, είναι... Ή μπορείς να το σκεφτείς σε όποιο επίπεδο θέλεις, αλλά πραγματικά γουστάρω τους μύθους και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτές οι ιστορίες μπορούν να είναι τόσο βαθειά δυνατές καθώς και τσαμπουκαλίδικες.

CinemaNews: Εξηγήστε ποιος είναι ο Βασιλιάς Λεωνίδας και τι τον παρακινεί.

Gerard Butler: Λοιπόν, ο Λεωνίδας είναι το όνομα καθεαυτό. Είναι λιοντάρι, ξέρεις. Και είναι παράξενο πώς πάντα έτσι τον ένιωθα, ξέρεις... Είναι κάποιος που έχει τις ευθύνες του έθνους του και μια πολύ συγκεκριμένη πολεμοχαρή κουλτούρα να φροντίσει, παρ’ όλα αυτά το κάνει πολύ στα ίσια... Ήταν το πεπρωμένο του να είναι βασιλιάς. Ήταν το πεπρωμένο του να είναι εξαιρετικός πολεμιστής. Και νομίζω ότι επίσης βλέπει ότι ήταν το πεπρωμένο του να πάρει αυτούς τους άντρες στο θάνατο. Και, να ξέρει τι σημαίνει αυτό, όχι απλά για το κοντινό μέλλον και να εμπνέει όλη την Ελλάδα, αλλά, σχεδόν νομίζω ότι ήξερε πως θα κάναμε μια ταινία γι’ αυτό σε δυο χιλιάδες χρόνια. Ξέρεις, είναι σαν κι αυτό που είπα πριν, σχετικά με το μυστικισμό. Υπάρχει κάτι άλλο που συμβαίνει, σαν να είναι στον τάφο του τώρα, χαμογελώντας.

CinemaNews: Τι σας κάνει πιο περήφανο γι’ αυτήν την ταινία;

Gerard Butler: Η αντίδραση. Βλέποντας την αντίδραση των ανθρώπων, ξέρεις, τους φίλους να τρέμουν, την αντίδρασή τους στο κοινό. Είναι σα μια συναυλία ροκ εκεί μέσα. Εννοώ, είναι απλά μια καταπληκτική ταινία, η οποία είναι εθιστικά διεγερτική και θεαματική.


ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ