Για 10η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: «Νύχτες Πρεμιέρας», αποτελεί τον κεντρικό θεσμό στον σημαντικότερο κινηματογραφικό μήνα της πρωτεύουσας. Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 17-26 Σεπτεμβρίου στις καθιερωμένες πλέον αίθουσες ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ Filmcenter και ΔΑΝΑΟΣ I & II.
 

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και φέτος βασίζεται στους άξονες που το καθιέρωσαν ως μια αντανάκλαση του σύγχρονου σινεμά. Ο κορμός των προβολών επικεντρώνεται στο Αμερικάνικο Ανεξάρτητο Σινεμά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα συμπεριλαμβάνονται το Πανόραμα, με επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, οι Avant Premieres, Μουσική και Φιλμ, οι Έλληνες της Διασποράς, τα Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και το «Σινεμά στα Όρια».
 

Τα αφιερώματα φέτος προσεγγίζουν το Ταϊλανδέζικο Σινεμά, το Αμερικάνικο Σινεμά της Αμφισβήτησης '60 - '70 , τον Φατίχ Ακίν, τον Βάλτερ Σάλες και τον Γιασουχίρο Όζου.
 

To Cinenews.gr παρακολουθεί από κοντά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: «Νύχτες Πρεμιέρας» με έξι πολύτιμους συνεργάτες, τους: Χριστόδουλο Πριμηκύρη, Παντελή Φραντζή, Δημήτρη Βαρελά, Φαίδρα Βόκαλη, Μάρα Θεωδοροπούλου και Θανάση Γεντίμη.
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
INFO:

Εισιτήρια:

Το εισιτήριο για την κάθε προβολή κοστίζει 5 ευρώ.

H κάρτα διαρκείας κοστίζει 60 ευρώ
(ισχύει για όλες τις προβολές σε όλες τις αίθουσες).