(01/03) Φωτογραφίες από την Αίθουσα Τύπου

(01/03) Φωτογραφίες από την Τελετή Απονομής

(28/02) Φωτογραφίες από το Κόκκινο Χαλί

(28/02) Οι Νικητές των Oscar

(27/02) Οι Νικητές στα Βραβεία Cesar

(27/02) Οι Νικητές στα Χρυσά Βατόμουρα

(26/02) Προβλέψεις Της Τελευταίας Στιγμής

(26/02) Τελευταία Νέα για την Τελετή Απονομής

(24/02) Πρόβλεψη για το Oscar καλύτερης Ταινίας

(23/02) Φωτογραφίες από το Γεύμα των Υποψηφίων

(12/02) Οι Νικητές στα Βραβεία BAFTA

(05/02) Οι Νικητές στα SAG Awards

(25/01) Οι Υποψηφιότητες των Oscar 2005
 
















 

Με την ευκαιρία της 77ης απονομής των πιο αναγνωρισμένων κινηματογραφικών βραβείων του πλανήτη, το Cinenews.gr φιλοξενεί για έκτη χρονιά ένα πλούσιο αφιέρωμα στα Βραβεία Oscar.

Μετά τη λαμπερή απονομή της 28ης Φεβρουαρίου δείτε δεκάδες φωτογραφίες από την Αίθουσα Τύπου, την Τελετή Απονομής και το Κόκκινο Χαλί.

Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν στο μυαλό τους, ποιοί έφυγαν με χρυσό αγαλματάκι στο χέρι δεν έχουν παρά να συμβουλευτούν τη λίστα με τους φετινούς Νικητές των Oscar.

77 χρόνια από την πρώτη απονομή των OSCAR είναι μια ευκαιρία να διαβάσετε τα 77 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Oscars. Δείτε επίσης το ρεπορτάζ με φωτογραφίες από το γεύμα των υποψηφίων.

Tα βραβεία των της ένωσης Σκηνοθετών και της ένωσης Ηθοποιών του Hollywood, θεωρούνται προπομποί των Oscar. Δείτε τους πίνακες των νικητών για τα βραβεία Directors Guild και τα βραβεία Actors Guild.

Στη δική μας πλευρά του Ατλαντικού απονεμήθηκαν τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καθώς και τα βραβεία CESAR στη Γαλλία.

Διαβάστε το σχόλιο του Μανώλη Δούνια, για τις Υποψηφιότητες, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Δείτε την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων κάνοντας κλικ εδώ.

Και φέτος σας αποκαλύπτουμε τον τρόπο με τον οποίο τα στούντιο του Hollywood προωθούν τις ταινίες τους στα μέλη της Ακαδημίας ελπίζοντας να αποσπάσουν υποψηφιότητες και βραβεία. Λέγονται καταχωρήσεις "For Your Consideration".

Το αφιέρωμα όμως δεν σταματά εδώ, νέο υλικό θα προστίθεται με αποκορύφωμα την βραδιά της απονομής όπου θα υπάρχει ζωντανή ενημέρωση με τα αποτελέσματα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το αφιέρωμα αυτό επιμελήθηκε ο Μανώλης Δούνιας, ενώ το σχεδιασμό υλοποίησε ο Θανάσης Γεντίμης. Κείμενα συνεισέφεραν οι Δημήτρης Σπανός και Παντελής Φραντζής.

 

 

OSCAR®, OSCARS®, ACADEMY AWARD®, ACADEMY AWARDS® and the Oscar statuette
are registered trademarks and service marks of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (A.M.P.A.S.®).