ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ προστίθεται φέτος μια νέα ενότητα με τίτλο Μουσική και Φιλμ: Τεντώστε τ’ αυτιά σας. Η προβολή της ταινίας 24 Hour Party People για την φημισμένη μουσική σκηνή του Μάντσεστερ, δίνει το ρυθμό για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα μουσικό κινηματογραφικό ταξίδι. Τις ταινίες θα προλογίζουν γνωστοί μουσικοί παραγωγοί και σχήματα, όπως οι Γιάννης Πετρίδης, Νίκος Πετρουλάκης,ι Active Member και άλλοι.

Στο τμήμα Ανεξάρτητο Αμερικάνικο Σινεμά θα προβληθούν 15 ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων κυρίως σκηνοθετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων κάνουν στην Αθήνα την ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα. Το ανεξάρτητο σινεμά, επανακάμπτει και μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Ξεχωρίζει η νέα ταινία του παλαίμαχου Τζον Σέιλς, Sunshine State την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στη μεγάλη οθόνη μόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, αφού η ταινία δεν έχει εξασφαλίσει διανομή στη χώρα μας.

Στο Πανόραμα θα παρακολουθήσουμε 16 ταινίες γνωστών και νέων δημιουργών που έχουν βραβευθεί σε διεθνή Φεστιβάλ. Από αυτά ξεχωρίζει, χωρίς αμφιβολία, το βραβευμένο με τη Χρυσή Άρκτο του Βερολίνου Bloody Sunday καθώς και η νέα ταινία του Γερμανού Τομ Τίκβερ, Heaven. Το «νέο αίμα» του Πανοράματος εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, η Βρετανίδα Λιν Ράμσεϊ με την ταινία Morvern Callar, ένα ταξίδι στις γωνιές της rave κουλτούρας που κέρδισε το Βραβείο Νεότητας στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών.

Κάθε χρονία την προσοχή τραβούν οι Ειδικές Προβολές - Avant Premieres ταινιών που θα απασχολήσουν την ερχόμενη σαιζόν. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα πολυαναμενόμενα φίλμ Insomnia, Minority Report και The Bourne Identity. Στο ίδιο τμήμα προβάλλεται και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Δήμα, Ακροβάτες του Κήπου.

Το τμήμα των Ντοκιμαντέρ αποτελείται από πέντε ταινίες, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο All About my Father στο οποίο με αφοπλιστική ειλικρίνεια παρουσιάζεται η παράξενη όσο και παράδοξη οικογένειά του σκηνοθέτη και το Devil’s Playground που παρακολουθεί την πορεία ενηλικίωσης των εφήβων της κοινότητας των Άμις.

Προκλητικό, ανατρεπτικό και με σατιρική διάθεση το Σινεμά στα Όρια, ξεπερνά φέτος το όριο και μας προσκαλεί σε.. βραδινά όργια! Οικοδέσποινες οι κούκλες Barbie. Απλά μην αρνηθείτε την πρόσκλησή τους…

Ο Τζέισον Ξενόπουλος από τη Νότιο Αφρική, η Βίλκα Τζούρας από τη Νέα Υόρκη και η Ελένη Αμπελακιώτου από τη Γερμανία είναι οι «φετινοί» Έλληνες της Διασποράς, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Ένα τμήμα που χρόνο με το χρόνο κατακτά όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού.

Δείτε τις ταινίες του τμήματος Ανεξάρτητο Αμερικανικό Σινεμά

Δείτε τις ταινίες του τμήματος Πανόραμα Κινηματογράφου

Δείτε τις ταινίες του τμήματος Έλληνες Της Διασποράς

Δείτε τις ταινίες του τμήματος Ντοκιμαντέρ

Δείτε τις ταινίες του τμήματος Avant Premieres

Δείτε τις ταινίες του τμήματος Μουσική Και Σινεμά

Δείτε τις ταινίες του τμήματος Σινεμά στα Όρια