Για 7η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, επιβεβαιώνει την παράδοση ενός θεσμού που έχει μετατρέψει το Σεπτέμβριο στον πιο σημαντικό κινηματογραφικό μήνα της πρωτεύουσας. Τηρώντας τις υποσχέσεις του για ένα πλουσιότερο σε προτάσεις και διαστάσεις κινηματογραφικό γεγονός, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 13-20 Σεπτεμβρίου στις καθιερωμένες πλέον αίθουσες ΑΤΤΙΚΟΝ Renault, ΑΠΟΛΛΩΝ Renault Filmcenter 2000 και ΔΑΝΑΟΣ Ericsson I & II.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας πιστό στον προσανατολισμό του βασίζεται στους άξονες που το καθιέρωσαν ως μια ποικίλη αντανάκλαση του σύγχρονου σινεμά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο κορμός των προβολών επικεντρώνεται στο Αμερικάνικο Ανεξάρτητο Σινεμά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα συμπεριλαμβάνονται το Πανόραμα, με επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, οι Avant Premieres, με ταινίες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στη νέα σεζόν, οι Ελληνες της Διασποράς, τα Ντοκιμαντέρ, οι ταινίες Μικρού Μήκους. Στο πλαίσιο των Aφιερωμάτων το Φεστιβάλ της Αθήνας θα παρουσιάσει επιλεγμένες ταινίες από το σύνολο του έργου των ριζοσπαστικών Αδελφών Μαρξ.

Υπενθυμίζουμε πως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά έχει καθιερώσει το Βραβείο Κοινού, ύψους 2.000.000 δρχ, το οποίο λειτουργεί ως κίνητρο για την αγορά του φιλμ από εταιρείες διανομής. Το περσινό Βραβείο Κοινού απέσπασε η ταινία Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου του Χούλιο Μέντεμ.

Οι προβολές πραγματοποιούνται σε τέσσερις από τις καλύτερα εξοπλισμένες αίθουσες της Αθήνας, στο ΑΤΤΙΚΟΝ Renault, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Renault Filmcenter 2000 και τον ΔΑΝΑΟ Ericsson I και II, οι οποίες διαθέτουν τέλεια κλιματιστικά μηχανήματα, σύστημα ήχου Dolby Surround και συνολικό αριθμό χωρητικότητας 2000 θέσεων. Το εισιτήριο για την κάθε προβολή κοστίζει 1.600 δρχ, ενώ οι κάρτες διαρκείας 16.000 δρχ και ισχύουν για όλες τις προβολές σε όλες τις αίθουσες.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ:

Εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο τιμούμενος με αφιέρωμα σκηνοθέτης Τομ Τίκβερ θα επισκεφθεί το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου αντί για τις 19 και 20 του ίδιου μήνα. Συνεπώς, η τελευταία του ταινία "Η Πριγκίπισσα και ο Πολεμιστής" θα παιχτεί το Σάββατο 15/09 στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ Renault στις 20:00 το βράδυ στη θέση της ταινίας Lantana, η οποία θα προβληθεί την Τετάρτη 19/09 στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ στις 22:30.